Installatie CNC 4-kops hoekenpers | Tryma Machines

Installatie CNC 4-kops hoekenpers

Onze techniekers begonnen het nieuwe jaar meteen goed met de installatie van een CNC gestuurde 4-kops hoekenpers bij onze klant Aluzon. De machine werd geprogrammeerd voor het persen van zowel Aliplast als Reynaers profielen. Dankzij de automatische positionering van de persmessen kunnen alle profieltypes met dezelfde persmessen verwerkt worden.
  • Deze machine wordt uitgerust met een automatische aanvoertafel. Na het scannen van de barcode positioneren de transportbanden van de aanvoertafel automatisch naar hun correcte positie. De bediener plaatst het element op de aanvoertafel en bevestigt met een drukknop aan de PC. Vervolgens wordt het element getransporteerd naar de hoekenpers. Terwijl de hoekenpers het element perst, kan de bediener het volgende element reeds op de aanvoertafel plaatsen.

    De 4 perskoppen positioneren zich automatisch volgens de afmetingen van het te persen element. Ook de persmessen positioneren zich automatisch volgens het te persen profieltype. De machine bij deze klant is geschikt voor het persen van elementen met een maximale afmeting van 4.500 x 3.000 mm met de 4-koppen gelijktijdig. Bovendien kan 1 kop steeds gebruikt worden als 1-kops hoekenpers voor het persen van kleine elementen.

    Na het persen wordt het element uitgevoerd naar een automatische uitvoertafel. Op deze uitvoertafel kunnen de 4 hoeken van het element schoon gemaakt worden. Optioneel kan het element vervolgens automatisch gebufferd of getransporteerd worden naar een machine voor het inrollen van de dichtingen.

    Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Stuur ons een bericht en we helpen je met plezier verder.