Tryma is klaar voor de fabriek van de toekomst! | Tryma Machines

Tryma is klaar voor de fabriek van de toekomst!

Op Polyclose toont Tryma haar klanten de diverse mogelijkheden van automatisatie in de productie van ramen en deuren. Op onze stand zullen onder andere een robot voor beslagmontage, een inrolmachine voor dichtingen en een automatische buffer voor ramen en deuren te bewonderen zijn.
 • "Het tekort aan vakmensen blijft een groot probleem. Dat zien we overal en dat is niet zomaar op te lossen", vertelt Jasper Neirynck, zaakvoerder van Tryma België. "Niet alleen is er een gebrek aan goed personeel, maar ook de stijgende loonkosten en de toenemende vergrijzing vormen problemen waarmee onze klanten in de Benelux kampen."

  ROBOTISERING ALS OPLOSSING

  "De productie van ramen en deuren wordt bij de meeste klanten nog steeds op een traditionele manier uitgevoerd. In vergelijking met de autobranche wordt er nog weinig gebruikgemaakt van robotisering. Hoewel veel van onze klanten al hebben geïnvesteerd in een volautomatisch zaag-en bewerkingscentrum, is er nog veel ruimte voor verbetering in de productiviteit na het zagen en bewerken. Hierin kan Tryma een belangrijke rol spelen", aldus Jasper Neirynck.

  Jasper vervolgt: "Het is onze taak om mee te denken, op maat advies te geven en klanten te helpen bij automatisering. We merken dat bedrijven veel tijd verliezen met logistieke taken zoals het pakken, wegleggen en zoeken van producten. Door deze handelingen te automatiseren, kunnen de gewonnen uren worden besteed aan de productie. Bij Tryma streven we ernaar dat één persoon op een werkplek zelfstandig alle handelingen kan uitvoeren. Dit heeft ook ergonomische voordelen voor de medewerkers. Ze worden ontlast, wat het werk aangenamer maakt en uiteindelijk ook ziektekosten bespaart. Hoe lichter de werkzaamheden zijn, hoe kleiner de kans op uitval van personeel als gevolg van lichamelijke klachten."

 • AFMONTAGE VAN ELEMENTEN

  "Daarnaast passen we ook robotisering toe in de afmontage van de elementen. Na het lassen of persen van de elementen worden deze automatisch gestockeerd in een buffer- en sorteersysteem. Vervolgens worden deze elementen middels een verdeelwagen naar de juiste werkplek of machine getransporteerd. Tryma integreert bijvoorbeeld ook robotinstallaties voor het automatisch plaatsen van beslagdelen op kaders of vleugels of het aanbrengen van rubbers in de elementen."

  TRYMA POLEN MAAKT MACHINES OP MAAT

  "Om optimaal in te spelen op de wensen en budgetten van verschillende bedrijven, hebben we onlangs Tryma Polen opgericht. Onze doelstelling is om onze eigen specifieke oplossingen op het gebied van werkplaatsinrichting te ontwikkelen en produceren," zegt Neirynck. "Wij creëren de lay-out van de klant door middel van het integreren van transport- en buffersystemen, zowel manueel als automatisch. Daarnaast adviseren we over de beste proceslay-out en bieden we, indien gewenst, ook de benodigde aansturingssoftware." "Hoewel robotisering nog steeds wordt gezien als iets voor de toekomst, is er al veel mogelijk. Ons doel is niet alleen om machines te verkopen, maar om bedrijven een werkende oplossing te bieden. Daarom nodigen wij bezoekers van Polyclose van harte uit om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen, waarin we alle mogelijkheden kunnen bespreken. Op de beurs kunnen we daarnaast demonstreren hoe we het productieproces kunnen optimaliseren."