Automatisch magazijn verhoogt werkplezier bij… | Tryma Machines

Automatisch magazijn verhoogt werkplezier bij Inox-verwerker

Ergonomischer, comfortabeler en veiliger werken: ‘la joie de vivre’ van de tienkoppige personeelsploeg bij Made In Inox is gevoelig gestegen nadat het bedrijf een automatisch magazijn in gebruik nam. Hiervoor klopte het aan bij Tryma Machines uit Staden.
  • “Deze investering stond hoog op het verlanglijstje van ons personeel”
  • Zowat anderhalf jaar geleden hadden zaakvoerders Pol Cauwelier en Marleen Baelde redenen zat om bij Tryma Machines aan te kloppen voor een automatisch magazijn. “We beschikten over vier draagarmstellingen waar al onze voorraad in lag, maar die aanpak liet niet echt toe om ergonomisch, gebruiksvriendelijk of overzichtelijk te werken. De herinrichting van ons atelier, die gebeurde in nauw overleg met ons personeel, was de ideale gelegenheid om hierin te investeren.”

    Op basis van een gedetailleerd overzicht van de courante stock en in functie van de beschikbare hoogte ging Tryma aan de slag om een oplossing op maat uit te werken. “Naast het volledig benuttenvan de hoogte was het ook een uitdaging om vier verschillende types containers, elk met een andere hoogte en draagkracht (1000 tot 2000 kg), in het magazijn te integreren. ''Het magazijn bevat de inhoud van 48 containers”, legt Jasper Neirynck, zaakvoerder van Tryma, uit.

  • ''Het magazijn bevat de inhoud van 48 containers”
  • Het systeem bevat een allesomvattende, gebruiksvriendelijke software: het weet automatisch waar het materiaal ligt dat door de operator wordt ingegeven. “Deze investering stond hoog op het verlanglijstje van ons personeel”, vervolgt Marleen Baelde. “Het werk kan nu ergonomischer en veiliger gebeuren. Op deze manier besparen we niet alleen veel ruimte, maar verhoogt ook onze productiviteit. Dankzij deze investering kunnen we de vijf S-principes van ‘lean Management’ (scheiden, sorteren, standaardiseren, schoonmaken en systematiseren) nog beter in de praktijk omzetten. Bovendien is elk materiaal nu gemakkelijker traceerbaar tot het op onze werktafels wordt verwerkt.

Automatisch magazijn voor profielen kopen

Wanneer u een automatisch magazijn voor profielen wilt kopen, kunt u contact met ons zoeken door ons te bellen/mailen of ons contactformulier in te vullen. Uiteraard komen de adviseurs van Tryma graag bij u langs om u te adviseren.