TRYMA: SPECIALIST IN AUTOMATISERING VAN… | Tryma Machines

TRYMA: SPECIALIST IN AUTOMATISERING VAN PRODUCTIELIJNEN VOOR ALUMINIUM RAMEN EN DEUREN

TRYMA ILLUSTREERT DE VOORDELEN VAN AUTOMATISERING
  • De productie van pvc ramen en deuren verloopt reeds lange tijd sterk geautomatiseerd, maar de automatisering in de productie van aluminium schrijnwerk bleef meestal beperkt tot een zaag- en bewerkingscentrum. Niet iedereen weet dat er ook voor en na het zagen en bewerken van de aluminium profielen verschillende mogelijkheden zijn voor het automatiseren van het productieproces. Hieronder bespreken we enkele van deze mogelijkheden.

  • LIJMAUTOMAAT VOOR PROFIELEN

    Het aanbrengen van lijm op de profielcontouren en in de kamers van de profielen kan geautomatiseerd worden door middel van een lijmautomaat, zodat dit niet langer handmatig gedaan moet worden. Hierdoor wordt er bespaard op de verbruikte hoeveelheid lijm, wat leidt tot minder tijd die nodig is voor het schoonmaken van de hoeken na het persen.

  • CNC GESTUURD PERSEN

    Het manueel wisselen van persmessen bij een profielwissel behoort tot de verleden tijd met een CNC gestuurde hoekenpers. Dankzij een vierkops hoekenpers is één operator in staat om ramen en deuren zelfstandig te assembleren, te persen en af te werken.

    Deze machine werkt profielonafhankelijk en brengt een enorme flexibiliteit en productiviteit.

  • INROLLEN VAN DICHTINGEN

    Niemand staat te springen voor het handmatig inrollen van dichtingen in profielen. Die handeling kan perfect uitgevoerd worden

    door een machine voor het inrollen van de aanslag- en glasrubber in kader- en vleugelprofielen. Ook het inrollen van dichtingen in
    geperste ramen en deuren behoort tot de mogelijkheden.

  • BUFFER- EN SORTEERSTATION

    Er gaat te veel tijd verloren met het verplaatsen van en zoeken naar ramen en deuren in het werkatelier. Ook het tillen van grote elementen is een pijnpunt bij elke verwerker.  Met behulp van een automatisch buffer- en sorteerstation behoren die problemen tot het verleden. Bovendien is er zo ook veel minder risico op beschadigingen van het aluminium.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!