Automatisatie in de productie van ramen en deuren | Tryma Machines

Automatisatie in de productie van ramen en deuren

Voor de verdeling van bewerkingsmachines in de Belgische en Nederlandse markt is Pertici een samenwerking aangegaan met Tryma. De productie van pvc en aluminium ramen en deuren verloopt steeds meer geautomatiseerd en hier heeft de Italiaanse fabrikant Pertici de passende machines voor. Naast de standaard 2-kops zaagmachines en CNC bewerkingscentra voor aluminium profielen produceert de fabrikant ook automatische productielijnen voor kunststof profielen.
 • ZAAGCENTRUM

  Het zaagcentrum type SC55/65 (ook wel bekend als de ‘Scarabeo’) wordt uitgerust met een automatisch aanvoermagazijn voor profielen tot 6.500 mm. De zaagmodule beschikt over een opkomend zaagblad met diameter 500 of 600 mm en de zaaghoeken zijn instelbaar op 45°/90°/135° of optioneel ook tussenliggend. Na het zagen van de profielen worden deze uitgevoerd middels een automatisch uitvoermagazijn.

  BEWERKINGSCENTRUM

  Het bewerkingscentrum type FC2000 heeft een 4-assig gestuurde bewerkingsmodule. De roterende krans wordt uitgerust met 8 freesspindels voor het uitvoeren van alle bewerkingen van 0° tot 360°, inclusief het boren door de staalversterking.

  Aan de ingang van de bewerkingsmodule wordt een schroefautomaat geplaatst. Optioneel kunnen er 2 extra schroefautomaten toegevoegd worden om de productiecapaciteit te verhogen. Na het bewerken en vastschroeven van de versterkingen worden de profielen uitgevoerd middels het automatisch uitvoermagazijn.

 • ZAAG- EN BEWERKINGSCENTRUM

  Het zaagcentrum en het bewerkingscentrum kunnen met elkaar verbonden worden door middel van een automatische transporttafel. Deze transporttafel heeft bovendien een positie voor het inschuiven van de staalversterkingen. De staalversterkingen kunnen parallel gezaagd worden met een automatisch staalzaagcentrum.

  Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen de machines in een U- of Z-opstelling geplaatst worden.

 • TRYMA SERVICE

  Tryma beschikt over een eigen serviceteam voor het installeren en onderhouden van de machines en het oplossen van eventuele storingen. Op deze manier zijn we steeds bereikbaar en kan een snelle reactietijd gegarandeerd worden.

  Wenst u meer informatie over onze oplossingen of advies over wat Tryma voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team.