Het grootste besparingspotentieel in een ramen en… | Tryma Machines

Het grootste besparingspotentieel in een ramen en deuren fabriek

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat meer dan 30% van de tijd in ramen- en deurenfabrieken verloren gaat aan handling en transport. Een vleugel of kozijn wordt onnodig vaak opgepakt, neergelegd en getransporteerd en daarmee gaat kostbare productietijd verloren.
  • Veel bedrijven kampen met een personeelstekort. Bovendien stijgt de gemiddelde leeftijd van productiemedewerkers al jaren en mede daarom er worden er hogere eisen gesteld aan ergonomie. Collega’s helpen elkaar nu vaak met tillen. Maar de tijd die dat kost, kan beter anders besteed worden. Tryma biedt hiervoor een groot assortiment aan  hulpmiddelen, werkplaatsinrichting en buffersystemen.

    Deze investeringen worden vaak snel terugverdiend doordat deze zorgen voor een hogere output en een lager ziekteverzuim. Het is voor een werknemer bovendien veel minder belastend om te werken op een praktisch en ergonomisch ingerichte werkplaats.

    De beschikbare oplossingen kunnen grofweg verdeeld worden in manuele en automatische systemen:

    • Bij manuele systemen is het doel dat één medeweker zonder hulp van een collega iedere element zelfstandig kan verplaatsen. Dit met behulp van rollenbanen, verdeelwagens en buffervakken. De besparing is groot omdat indien werkzaamheden door meerdere personen uitgevoerd worden, vaak veel tijd verloren gaat aan op elkaar wachten en daar hoort natuurlijk soms ook een praatje bij. Het kost tijd voordat iemand weer  op z’n eigen plek aan het werk is.
    • De automatische systemen transporteren aangedreven rollenbanen en verdeelwagens de kozijnen en vleugels automatisch door de fabriek. Deze trend is enige jaren geleden al ingezet in de PVC kozijnen industrie. Maar ook steeds meer aluminium raam- en deur fabrikanten investeren in deze oplossing.
  • Wilt u uw concurrenten voorblijven en weten of deze investering in uw fabriek rendeert?  Tryma heeft veel ervaring en kan u ondersteunen bij het maken van deze berekening. Onze automatische systemen worden aangestuurd door software. Tryma levert de benodigde software met de kennis, zodat u zeker bent van een werkende fabriek.

Wilt u meer weten?

Neem voor al uw vragen gerust contact met ons op via +32 (0)51 24 97 77 of stuur een e-mail naar info@tryma.eu. Onze vakmensen voorzien u graag van advies!