Volledig geautomatiseerd zagen van PVC en aluminium… | Tryma Machines

Volledig geautomatiseerd zagen van PVC en aluminium glaslatten

Sinds 2022 is Tryma de exclusieve distributeur voor het machinemerk Digistop in de BeNeLux. Digistop is een vooraanstaande Italiaanse fabrikant die gespecialiseerd is in oplossingen voor het nauwkeurig zagen van pvc- en aluminium glaslatten, evenals kleine profielen. Deze geautomatiseerde zaagmachines zijn altijd uitgerust met een geautomatiseerde lengteaanslag, wat resulteert in een unieke totaaloplossing in de markt.
 • ZAAGMACHINE 45°/135° TYPE DIGIX

  De Digix-machine bestaat uit een geautomatiseerde zaagmachine en een elektronische lengteaanslag. Deze zaagmachine is voorzien van twee X-vormig gepositioneerde zaagbladen op vaste hoeken van 45° en 135°. Hierdoor kunnen twee glaslatten tegelijkertijd worden gezaagd in één zaagcyclus. Het innovatieve spansysteem voor de glaslatten maakt het bovendien mogelijk om glaslatten van elk type te zagen zonder gebruik van steunblokken. Met een elektronische glassimulator kunnen talloze glaslatten eenvoudig worden geprogrammeerd via de pc van de machine.

 • ZAAGMACHINE 90° TYPE DIGISC

  De DigiSC is een geautomatiseerde zaagmachine met een vaste zaaghoek van 90°, gecombineerd met een elektronische lengteaanslag. De zaagmachine is uitgerust met een automatisch opkomend zaagblad van 400 mm diameter. De pneumatische verticale en horizontale klemmen kunnen handmatig worden afgesteld op basis van het profieltype. Deze machine is ontworpen voor het zagen van zowel pvc- als aluminium glaslatten, en de gesloten transparante beschermkap zorgt voor de
  veiligheid van de bediener.

  ZAAGMACHINE 20°-160° TYPE DIGIBS

  De DigiBS is een geautomatiseerde zaagmachine met instelbare zaaghoeken, eveneens voorzien van een elektronische lengteaanslag. Met een automatisch opkomend zaagblad van 300 mm diameter en een servomotor voor zaaghoeken tussen 20° en 160°, maakt deze zaagmachine diverse zaagsnedes mogelijk. Bijvoorbeeld, glaslatten kunnen onder een verstek van 45°/135° of recht bij 90° worden gezaagd. Zowel pvc- als aluminium glaslatten kunnen met dezelfde machine worden bewerkt. Ook het combineren van profielsystemen met 90° en +/- 45° glaslatten op dezelfde machine is mogelijk zonder handmatige aanpassingen. De elektronische glassimulator elimineert de noodzaak van steunblokken en handmatige kleminstellingen voor alle profieltypen.

 • ELEKTRONISCHE LENGTEAANSLAG

  Standaard worden de zaagmachines geleverd met een elektronische lengteaanslag, aangestuurd via een pc en magneetband, om een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0,1 mm te waarborgen. Hiermee wordt uitzonderlijke precisie gecombineerd met snelle positioneringsmogelijkheden. De lengteaanslag kan op diverse manieren worden bediend: handmatige invoer van zaaglengtes via het touchscreen van de pc, draadloze verzending van zaaglengtes met een digitale meetstok, of het doorsturen van zaaglijsten vanuit calculatiesoftware naar de machine-pc. Alle gegevens worden opgeslagen in het unieke DigiCloudsysteem van de fabrikant.

  OPTIONELE AUTOMATISCHE AANVOER EN UITVOERCONFIGURATIES

  Als optie kan de lengteaanslag worden vervangen door een automatische grijptang die de glaslatten automatisch naar de zaagmachine voert. Deze grijptang is ook uitgerust met de elektronische glassimulator, waardoor handmatige tussenkomst overbodig is. Aan de uitvoerzijde kan de rollenbaan worden vervangen door een breedbandig uitvoermagazijn met een etikettenprinter.