De trend naar automatisatie in aluminium ramen en… | Tryma Machines

De trend naar automatisatie in aluminium ramen en deuren

De productie van pvc ramen en deuren verloopt reeds lange tijd geautomatiseerd bij de meeste schrijnwerkers. De automatisatie in de productie van aluminium schrijnwerk bleef meestal beperkt tot een zaag- en bewerkingscentrum. Het is echter duidelijk dat er ook na deze productiestap tal van mogelijkheden zijn om het verdere productieproces te optimaliseren en automatiseren.
 • CNC-GESTUURD PERSEN

  De productiviteit kunnen we aanzienlijk verhogen met een CNC-gestuurde 4-kops hoekenpers. Elk raam heeft een specifieke barcode die er na het inscannen voor zorgt dat de aanvoertafel zich automatisch instelt op de juiste maat. Na samenstelling van het element wordt deze door de bediener op de aanvoertafel geplaatst. Vervolgens wordt het element automatisch naar de hoekenpers getransporteerd.

  Het raam wordt dan in de pers getransporteerd waar de vier perskoppen de vier hoeken gelijktijdig samenpersen. Belangrijk detail is dat dit profielonafhankelijk gebeurd. Twee messen zijn CNC-ingesteld op hoogte en diepte, waardoor verschillende profieltypes na elkaar met dezelfde werktuigen geperst kunnen worden. De bediener hoeft niet langer manueel persmessen te wisselen bij een profielwissel.

  Terwijl de machine automatisch perst, kan de werknemer al het volgende element voorbereiden: hij hoeft immers niets meer bij te sturen. Na het persen wordt het element getransporteerd naar een automatische uitvoertafel. Op de uitvoertafel liggen de hoeken van het raam vrij zodat deze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden.

 • AUTOMATISCH INROLLEN DICHTINGEN

  Het inrollen van dichtingen is een zeer arbeidsintensief en tijdrovend werk dat perfect geautomatiseerd kan worden. Naast het inrollen van dichtingen in profielen biedt Tryma ook een oplossing voor het automatisch en omlopend inrollen van de dichtingen in reeds geassembleerde ramen en deuren. Een typische opstelling is een CNCgestuurde 4-kops hoekenpers in combinatie met een inrolautomaat voor dichtingen in de geperste kaders en vleugels. De dichtingen worden omlopend ingerold en indien nodig bewerkt in de hoeken.

 • Met geautomatiseerde systemen zoals een CNC-gestuurde 4-kops hoekenpers en inrolautomaat, maakt Tryma het inrollen van dichtingen in profielen én reeds geassembleerde ramen en deuren moeiteloos.
 • BESLAGMONTAGE MET ROBOT

  De montage van beslagonderdelen kan geautomatiseerd worden door middel van een robot. De elementen worden automatisch aangevoerd via een verticale rollenbaan. Het profiel waarop de beslagonderdelen gemonteerd moeten worden, wordt eerst automatisch geklemd. Vervolgens voert de robot de nodige bewerkingen uit. De robot plaatst het beslag op de correcte positie en schroeft het vervolgens vast. Er wordt een magazijn voorzien voor de verschillende beslagonderdelen. Het beslag kan aan de achterzijde van het magazijn aangevuld worden zonder het stoppen van de installatie. Na het monteren van alle beslagonderdelen wordt het afgewerkte element doorgevoerd naar een automatische verticale rollenbaan in combinatie met een bufferen sorteersysteem.

 • BUFFER- EN SORTEERSYSTEEM

  In een ramen- en deurenfabriek gaat de meeste tijd verloren aan "handling". Hiermee bedoelen we het pakken, transporteren, keren en wegleggen van het product. Veel bedrijven kampen met een personeelstekort. Deze tijd besteedt u dus liever aan uw product.

  Steeds vaker worden er ook hogere eisen gesteld met betrekking tot de ergonomie van de werknemers. Collega's helpen elkaar nu vaak met tillen. Maar ook de tijd die dat kost, kan beter anders besteed worden.

  Tryma levert een volledig geautomatiseerd buffersysteem waarmee uw kaders en vleugels automatisch door de fabriek verplaatst kunnen worden. Daarnaast optimaliseren wij de werkplekken voor de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Tryma heeft veel ervaring en kan u ondersteunen bij het maken van een plan op maat.