Soete aluminium investeert in 4-kops CNC hoekenpers

 • Soete aluminium is een jong en dynamisch bedrijf. Het West-Vlaams bedrijf produceert ramen en  deuren voor nieuwbouw woningen, renovaties en projecten. Om de stijgende vraag te kunnen beantwoorden werd vorig jaar besloten te investeren in het machinepark.  Daarvoor maakte Soete gebruik van de kennis en ervaring van Tryma machines.

 • Pedro Soete:

  “Tijdens mijn bezoek aan Polyclose was ik sterk onder de indruk van de volledig CNC gestuurde 4-kops hoekenpers op de stand van Tryma machines. Nadien hebben we samen met Jasper van Tryma een referentiebezoek gedaan bij een andere raamproducent om de productiesnelheid en afwerking van de geperste hoeken in een productieomgeving te zien. Op deze manier was ik overtuigd en kon ik vaststellen dat één operator in staat is om ook grote elementen zelfstandig te assembleren en te persen.”
 • Jasper Neirynck:

  “Onze hoekenpers past perfect bij een machinepark zoals dat van Soete aluminium omdat alle profieltypes en afmetingen volautomatisch verwerkt kunnen worden zonder het handmatig moeten wisselen van de persmessen. Bovendien wordt de machine bij levering uitgerust met een automatische aan- en uitvoer zodat een betere flow binnen het productieproces gecreëerd wordt.”
 • Tryma machines heeft meerdere realisaties uitgevoerd van automatische productielijnen voor aluminium ramen en deuren.  Deze productielijn bestaat onder andere uit een 4-kops hoekenpers, een machine voor het inrollen van dichtingen en een automatisch buffersysteem met ergonomische werktafels.  Jasper Neirynck “Met name in de handling van de ramen is een enorme tijdswinst te realiseren. Ook voor Soete aluminium hebben we een lay-out op maat uitgewerkt zodat alle stappen duidelijk zijn voor de toekomst.”

 • Toekomst

  Binnenkort installeert Tryma bij Soete ook een automatische lijmmachine voor het verlijmen van  de contouren van de aluminium verstekken. In het najaar volgt nog een machine voor het automatisch inrollen van de aanslag- en glasrubbers in de  gezaagde en bewerkte profiellengtes.

  Dankzij deze machines kan Pedro Soete meer ramen maken met een nog hogere afwerkingskwaliteit.  De gerealiseerde capaciteitsverhoging is zodanig dat Pedro Soete nieuwe klanten of schrijnwerkers zonder  of met onvoldoende productiecapaciteit oproept contact op te nemen.